Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

31-08-15

Poziv za prijave na konkurs Perspektiva za održivost - program namenjen inovativnim fandrejzing i filantropskim praksama

Program Perspektiva za održivost ima za cilj da podstakne organizacije civilnog društva, kao i mreže organizacija da strateški promišljaju i koriste inovativne filantropske i fandrejzing prakse kako bi postale dugoročno održive i poslužile kao model ostalim organizacijama civilnog društva u postizanju održivosti. Ovaj program je osmišljen sa ciljem da pomogne organizacijama/mrežama civilnog društva da dugoročno reše pitanje svoje održivosti. Program će se sprovoditi u dve faze – proces prikupljanja sredstava i mečing donacija za realizaciju projektnih aktivnosti.

detaljnije >>
28-08-15

Indeks održivosti OCD 2014.

Predstavnice Trag fondacije prisustvovale su u sredu, 26.8.2015. godine, prezentaciji rezultata prošlogodišnjeg Indeksa održivosti organizacija civilnog društva (OCD) koji je sprovela Nacionalna koalicija za decentralizaciju u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Prema nalazima 18. izdanja Indeksa koji se ispituje u 60 zemalja sveta, održivost OCD u Srbiji se nije promenila u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 4.1 na skali od 1 (napredni nivo) do 7 (nizak nivo razvijenosti).

detaljnije >>
26-08-15

Uskoro deveti konkurs za nagradu VIRTUS

 Trag fondacija s velikom radošću najavljuje da će uskoro raspisati konkurs za devetu VIRTUS nagradu za filantropiju uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u direktnom partnerstvu sa USAID. Konkurs će biti otvoren od 10. septembra do 16. oktobra za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondacije i pojedince, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Kao i prethodne godine, VIRTUS nagrada biće dodeljena u pet kategorija:

detaljnije >>
20-08-15

Transformacija civilnog društva na Zapadnom Balkanu kroz prekograničnu saradnju

Okruženi jelama, borovima i smrekom, predstavnici različitih organizacija civilnog društva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Makedonije okupili se na Zlatiboru, Srbiji, kako bi prezentovali svoje projektne ideje grupi društveno odgovornih stručnjaka iz celog regiona. Veliko uzbuđenje, promene raspoloženja, intenzivne razmene i reči ohrabrenja zrače kroz konferencijski prostor … ali, ništa od ovoga nije stvarno! Zapravo, u pitanju je samo simulacija.detaljnije >>
28-07-15

Filantropija za zelene ideje

Na četvrtom regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler “Filantropija za zelene ideje”, koji je održan u Nacionalnom parku Prokletije na Kosovu od 24. do 26.jula 2015.godine, nagrađene su tri najbolje poslovne ideje zasnovane na principima održivog razvoja iz regiona. Nagrade u iznosu od 10.000 dolara dodeljene su projektima koji, prema oceni nezavisnog međunarodnog žirija, najviše doprinose ekonomskom razvoju kroz inovativne, održive i ekološke lokalne biznise.

Prva nagrada dodeljena je Udruženju za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, čiju je ideju za oživljavanje turističkih potencijala izletišta Kamenički vis i uspostavljanja međunarodnog ekološkog kampa za mlade “Treehouse camp” predstavio Dejan Mitić. 

detaljnije >>
27-07-15

Miša Lukić novi član Upravnog odbora Trag fondacije

Na sednici Upravnog odbora Trag fondacije održanoj 3. jula 2015. godine za novog člana UO izabran je Miša Lukić, predsednik Upravnog odbora Publicis Grupe (Leo Burnett, Saatchi & Saatchi i Publicis) i jedan od vodećih stručnjaka u zemlji i regionu u oblasti marketinga i komunikacija. 

Učesnik na desetine humanitarnih akcija i nosilac ordena „Bitka za bebe“, Miša je cenjen u široj zajednici kao predan i angažovan filantrop. Jedan je od suosnivača i generalni sekretar dobrotvornog fonda „Dobar glas“. Među prvima je prepoznao značaj izgradnje zadužbinskog fonda za dugoročnu održivost Trag fondacije i aktivno pruža svoju podršku.


detaljnije >>


 


  

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator