Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

18-07-16

Snažnije i održivije uz lokalnu podršku

Tim Trag fondacije osnažio je 55 predstavnica i predstavnika organizacija iz regiona u oblasti prikupljanja sredstava. Od 12. do 14. jula u Petrovcu u Crnoj Gori održan je trening pod nazivom Snažnije i održivije uz lokalnu podršku - prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora - za organizacije i mreže iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Podržane organizacije deo su regionalnog programa Osnaživanje ženskih organizacija i pokreta za borbu protiv nasilja nad ženama koji u partnerstvu sprovode Oak fondacija i Trag fondacija.detaljnije >>
14-07-16

Održan sastanak sa članovima komisije za izradu Građanskog zakonika

Na inicijativu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije a u saradnji sa Građanskim inicijativama i Trag fondacijom, organizovana je 11. jula 2016. godine u Beogradu u zgradi „Udruženja pravnika Srbije“ u Krunskoj ulici, sednica Komisije za izradu Građanskog zakonika. Na sednici su predstavljeni  stavovi, sugestije i predlozi organizacija civilnog društva u vezi sa odredbama nacrta Građanskog zakonika koje se odnose na status udruženja, zadužbine i fondacije.

detaljnije >>
11-07-16

Produžen rok za prijavu na konkurs Otvoreno o javnim politikama

Obaveštavamo vas da je produžen rok za apliciranje na konkurs „Otvoreno o javnim politikama“. Konkurs je otvoren do petka 15.jula 2016.godine do 16 časova. 

detaljnije >>
08-07-16

Održana radionica javnog nastupa i kreiranja poslovnog modela za pobednike nacionalnog Foruma za zelene ideje

Troje pobednika nacionalnog Foruma za zelene ideje, Dragojle Božić iz Užica, Slavica Ilić iz Šapca i Ana Kolović iz Beograda, prošli su danas jednodnevnu radionicu o javnom nastupu i kreiranju poslovnog modela.
 Cilj radionice bio je usmeren na unapređenju znanja i veština troje pobednika sa nacionalnog Foruma za zelene ideje, kako bi što uspešnije predstavili svoje poslovne ideje pred međunarodnim žirijem na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje. Osim toga, stečena znanja doprineće i finansijskoj održivosti i povećati šanse za uspešnu realizaciju ove tri poslovne ideja koje su u samom začetku.

detaljnije >>
01-07-16

Trag fondacija u novoosnovanom Savetu Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje

Danas je na sednici Upravnog odbora Privredne komore Srbije osnovan Savet za društveno odgovorno poslovanje koji će predstavljati konsultativni organ Privredne komore Srbije. Članovi Saveta su predstavnici poslovnog sektora, fondacija i nevladinih organizacija, prepoznati po svom angažovanju i posvećenosti principima društveno odgovornog poslovanja.

 

detaljnije >>
01-07-16

Upućena inicijativa 247 OCD-a Ministarstvu pravde Vlade Republike Srbije za izmene odredbi nacrta Građanskog zakonika

Trag fondacija i Građanske inicijative uputile su danas, zajedno sa 245 organizacija građanskog društva iz 57 gradova, Ministarstvu pravde Vlade Republike Srbije inicijativu za izmene odredbi nacrta Građanskog zakonika koje se odnose na udruženja, zadužbine i fondacije.

 

detaljnije >>
 

  

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator