Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

28-07-15

Filantropija za zelene ideje

Na četvrtom regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler “Filantropija za zelene ideje”, koji je održan u Nacionalnom parku Prokletije na Kosovu od 24. do 26.jula 2015.godine, nagrađene su tri najbolje poslovne ideje zasnovane na principima održivog razvoja iz regiona. Nagrade u iznosu od 10.000 dolara dodeljene su projektima koji, prema oceni nezavisnog međunarodnog žirija, najviše doprinose ekonomskom razvoju kroz inovativne, održive i ekološke lokalne biznise.

Prva nagrada dodeljena je Udruženju za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, čiju je ideju za oživljavanje turističkih potencijala izletišta Kamenički vis i uspostavljanja međunarodnog ekološkog kampa za mlade “Treehouse camp” predstavio Dejan Mitić. 

detaljnije >>
27-07-15

Miša Lukić novi član Upravnog odbora Trag fondacije

Na sednici Upravnog odbora Trag fondacije održanoj 3. jula 2015. godine za novog člana UO izabran je Miša Lukić, predsednik Upravnog odbora Publicis Grupe (Leo Burnett, Saatchi & Saatchi i Publicis) i jedan od vodećih stručnjaka u zemlji i regionu u oblasti marketinga i komunikacija. 

Učesnik na desetine humanitarnih akcija i nosilac ordena „Bitka za bebe“, Miša je cenjen u široj zajednici kao predan i angažovan filantrop. Jedan je od suosnivača i generalni sekretar dobrotvornog fonda „Dobar glas“. Među prvima je prepoznao značaj izgradnje zadužbinskog fonda za dugoročnu održivost Trag fondacije i aktivno pruža svoju podršku.


detaljnije >>
20-07-15

Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara. Novi rok za podnošenje predloga projekata je 3. septembar 2015. godine do 17 časova.
Posebna pažnja ovog puta će se obratiti na projekte čije su aktivnosti usmerene na decu bez roditeljskog staranja. 


detaljnije >>
16-07-15

U toku je Lurban fest u Lučanima

Među aktivnim zajednicama ovog leta su mladi iz Lučana. Bogat kulturno umetnički i sportski program festivala Lurban festa, koji su organizovali i koji traje celog leta, okuplja veliki broj Lučanaca. Pored izložbe dečijih umetničkih radova, pozorišnih predstava, koncerata, sportskih aktivnosti organizatori festivala, udruženje Lučani u srcu, najavljuju još mnogo zanimljivih događaja, kao i maskenbal 1. avgusta. 


detaljnije >>
15-07-15

Otvoren omladinski centar u Sonti

U subotu, 11. jula u 20 sati u Sonti svečano su otvorene prostorije Centra za kulturu i obrazovanje Sonta. Novootvoreni prostor nalazi se u centru sela, na adresi J.J. Zmaja br. 73 i služiće za rad centra, kao i svim mladima, ali i drugima koji žele da se okupljaju, uče, rade i realizuju svoje ideje. 


detaljnije >>
13-07-15

USAID i Trag fondacija započinju promociju lokalne filantropije u Srbiji

U ponedeljak 13.jula, Trag fondacija i USAID zvanično su obeležile početak novog dvogodišnjeg projekta “Filantropija za lokalne zajednice”, čija je vrednost približno 326.000,00 dolara. Pored Fondacije Katalist, koja je partner na projektu, Trag fondacija je na ceremoniji potpistala ugovore sa ostalim partnerima na projektu Iskorak fondacijom, Fondacijom Mesečina, Fondacijom Front i Fondacijom za mlade Obrenovca, kao i sa prvom grupom od 10 lokalnih udruženja građana. 


detaljnije >>
 


  

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator