Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

26-08-16

Porodičnu farmu Stevana Čovića na kojoj je započeta proizvodnja humusa gistenjaka posetila je direktorka misije USAID-a, Azza El-Ab

Direktorka misije USAID-a, Azza El-Abd posetila je juče porodičnu farmu Stevana Čovića u Ljutovu u blizini Subotice, i upoznala se sa prelaskom sa konvencionalne poljoprivredne prozivodnje na organsku, kao i proizvodnjom humusa glistenjaka na farmi. Proizvodnju humusa glistenjaka Stevan Čović je započeo nakon osvajanja nagrade na Nacionalnom forumu za zelene ideje koji je tokom 2014.godine organizovala Trag fondacija, a zatim i regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje koji je organizovao Fond braće Rokfeler.

detaljnije >>
08-08-16

Ponovljeni poziv za prijavu na konkurs “Otvoreno o javnim politikama”

Trag fondacija u saradnji sa udruženjem CRTA i u okviru projekta „Real say on policy" raspisuje ponovljeni poziv organizacijama civilnog društva za podnošenje projektnih ideja koje se odnose na analize javnih politika iz oblasti ljudskih prava i građanskih sloboda. Analize i predlozi praktičnih politika koje budu podržane kroz ovaj konkurs, treba da budu kreirane na jednostavan i razumljiv način kako bi se postojeće politike i propisi približili drugim organizacijama i građanima/kama.


detaljnije >>
29-07-16

Ideja iz Srbije o proizvodnji briketa od orezina maline osvojila prvu nagradu na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje

Prvu nagradu na ovogodišnjem regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler “Filantropija za zelene ideje”, koji je održan u Vrdniku na Fruškoj gori, od 27. do 29. jula 2016.godine osvojila je ideja Dragojla Božića iz Užica, koji započinje proizvodnju briketa za ogrev i roštilj korišćenjem biološkog otpada nastalog uklanjanjem lastara iz zasada malina.
 
Drugu nagradu osvojila je Marta Mojsova iz Makedonije, za ideju kreativne eko reanimacije odnosno opremanja različitih vrsta enterijera korišćenjem reciklažnih materijala, a treću Blerta Guxha iz Albanije za proizvodnju šafrana i širenju uzgoja među drugim proizvođačima. Sve tri ideje iz regiona su nagrađene sa po 10.000 dolara.

detaljnije >>
27-07-16

Najbolje zelene ideje iz Srbije biće predstavljene na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje

Pobednici Nacionalnog foruma za ‪‎zelene ideje, koji je sredinom juna održan u Beogradu, u naredna dva dana predstaviće svoje ideje na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje, koji organizuje Fondacija braće Rokfeler, uz mogućnost da osvoje dodatna sredstva od 10.000 dolara za njihovu realizaciju.
detaljnije >>
25-07-16

Podržani projekti u junskoj rundi Aktivnih zajednica

U junskoj rundi odlučivanja Trag fondacija podržala je projekte 8 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa iz Srbije, u ukupnom iznosu od 2,350,837.00 dinara. Finansijsku podršku za program Aktivnih zajednica u 2016. godini pružaju Čarls Stjuart Mot fondacija, Fond braće Rokfeler, Balkanski fond za demokratiju i Fondacija Kinderperspective iz Holandije.


detaljnije >>
18-07-16

Snažnije i održivije uz lokalnu podršku

Tim Trag fondacije osnažio je 55 predstavnica i predstavnika organizacija iz regiona u oblasti prikupljanja sredstava. Od 12. do 14. jula u Petrovcu u Crnoj Gori održan je trening pod nazivom Snažnije i održivije uz lokalnu podršku - prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora - za organizacije i mreže iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Podržane organizacije deo su regionalnog programa Osnaživanje ženskih organizacija i pokreta za borbu protiv nasilja nad ženama koji u partnerstvu sprovode Oak fondacija i Trag fondacija.

detaljnije >>

 


 

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator