Kontakt | E-biblioteka | Galerija

Vesti

24-04-15

Internacionalni IBM volonteri prvi put u Srbiji

Trag fondacija će u periodu od 20. aprila do 15. maja biti domaćin internacionalnim korporativnim volonterima iz IBM-a sa kojima će raditi na razvoju Programa korporativnog volontiranja za svoje poslovne partnere. Cilj programa je razvoj dalje saradnje sa poslovnim sektorom, doprinos jačanju organizacija civilnog društva i razvoj međusektorske saradnje.detaljnije >>
21-04-15

Ne daje ko ima, nego ko se naučio davati

Svetlana Urošević iz Grocke sve slobodno vreme koristi kako bi pomagla drugima. Bavi se sakupljanjem reciklažnog materijala i na taj način uspeva da, već osam godina, finansira humanitarne akcije koje sprovodi. Inicirala je i realizovala preko 100 akcija u oblasti zdravstvene zaštite, socijalnog uključivanja, zaštite životinja i pomoći porodicama iz ugroženih područja, za šta je dobila VIRTUS nagradu za individualni doprinos filantropiji.

detaljnije >>
20-04-15

Otvoren konkurs za program Uspešni fandrejzing

Trag fondacija u partnerstvu i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije. 

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja građana sa područja Srbije, koja postoje duže od 1 godine.
Prijave se primaju do ponedeljka, 18. maja  2015. (do 17:00h). Odluka koje organizacije su izabrane da učestvuju u programu se može očekivati u prvoj nedelji juna 2015.godine.

detaljnije >>
20-04-15

Predstavljen prototip inovativne protočne sušare za voće, povrće i začinsko bilje

Porodična firma „Agro integral“ predstavila je prototip inovativne sušare za voće, povrće i začinsko bilje, kao i biznis model ruralnog razvoja koji  za osnov ima inovativnu sušaru, u petak 17. aprila u Kniću.
Inovativna protočna sušara omogućava malim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode u sopstvenom domaćinstvu osuše brzo i efikasno, dok jedinstveni biznis model koji podrazumeva disperzivnu proizvodnju i udruživanje finalnog proizvoda obezbeđuje jednostavan i lak plasmana. 


detaljnije >>
20-04-15

Održana izložba patenata za slepe i slabovide osobe

Izložba patenata slepog inovatora Velisava Dragićevića iz Zvečke održana je u petak 17. aprila 2015. godine u Sportskom kulturnom centru u Obrenovca, u organizaciji „Centra za nove ideje“.
Ova jednodnevna izložba je deo projekta Razbistrimo Obrenovac namenjenog unapređenju položaja slepih i slabovidih osoba, koji realizuje „Centra za nove ideje“.


detaljnije >>
17-04-15

Otvoren konkurs „Zasad za budućnost“

Delta Fondacija uz partnersku saradnju sa Trag fondacijom i podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, pokreće projekat „Zasad za budućnost“ za pomoć socijalnim preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U okviru projekta Fondacija raspisuje konkurs za dodelu grantova u ukupnoj vrednosti 8 miliona dinara


detaljnije >>

 


  

 

 

O nama | Donacije | Razvoj filantropije | Javne politike | Usluge | Doniraj | Uspešne priče | Kontakt | Arhiva

Početna stranica | Uslovi korišćenja | Administrator